Als fotograaf fotografeer ik natuurlijk heel erg veel en daarvan laat ik ook nog eens veel drukken. In de vorm van foto albums, afdrukken om in te lijsten aan de muur, maar ik  zoek soms ook naar leuke nieuwe ideeën om mijn foto’s te presenteren. 

Van de fotofabriek kreeg ik laatst een set retro prints aangeboden. Dit wekt natuurlijk mijn nieuwsgierigheid, want in wat voor vorm zullen ze dan het ‘retro’ gedeelte van deze prints gegoten hebben? 

Fotofabriek retro print

De kaartjes lijken dus erg op een polaroid print. Een foto met een groot wit kader eromheen. Je kunt je eigen foto’s dus een echt vintage gevoel geven, zonder een polaroid camera aan te hoeven schaffen.

Bij de fotofabriek heb ik al vaker eens wat besteld, van foto albums tot visitekaartjes. Zij hebben een eigen software ingebouwd op de website waardoor het maken van je eigen producten erg makkelijk wordt. Zo ook voor deze prints. Ik kan ze makkelijk in het midden uitlijnen en ik weet zeker als ik ze in huis krijg dat ze allemaal gelijk zijn. 

Om Retro prints te maken is het mooiste om foto’s van 4×5 te gebruiken zoals op de foto hierboven. Deze worden dan in de editor van de fotofabriek nog een klein beetje afgesneden. Als je andere formaten gebruikt krijg je namelijk of een veel bredere rand, of een een veel dunnere witte rand. 

Fotofabriek retro print
Fotofabriek retro print

op de foto’s hierboven zie je dat de rand iets dunner is als bovenste foto’s. Nog steeds ontzettend mooi, de foto’s springen er door de witte rand echt uit, maar het ‘retro’ gedeelte valt hierdoor een beetje weg. 

Ook moet je bedenken dat dit prints zijn en geen drukwerk is. Tegenwoordig is het verschil hierin haast alleen nog maar te zien wanneer het drukwerk wordt bekeken door een vergrootglas. Maar als je dit doet valt het vooral op dat het gedrukte ‘raster’ er wat anders uit ziet. Je kunt dit zien door in onderstaande foto goed naar de wangen van de jongeman te kijken. 

Fotofabriek retro print

Toch ben ik fan. De fotofabriek zelf vind dat je deze prints goed kan ophangen of ergens in plakken, maar ik denk zelf dat deze prints super leuk kunnen zijn voor bedankjes. Als je fotograaf op jullie huwelijksdag van iedere persoon een foto heeft gemaakt, kun je hier mooie retro prints van maken en dan op de brede onderrand een handgeschreven bedankje schrijven. Super tof toch? 

Fotofabriek retro print

Wil jij ook van deze retroprints bestellen? Klink dan op onderstaande link!